MEDIA COVERAGE

YOUNICOS IN THE PRESS

DIT EILAND GAAT VOOR 24 MILJOEN VOLLEDIG OVER

March 17, 2016Het eiland Graciosa, onderdeel van de eilandengroep Azoren, gaat volledig over op duurzame energie. Voor 24 miljoen euro maken een Deense investeerder en Duitse start-up het eiland onafhankelijk van ingevoerde diesel.

 

De Duitse start-up Younicoslevert het eiland een accuopslagsysteem, waarmee stroom uit zonnepanelen en windmolens kan worden opgeslagen. Het eiland met 4500 inwoners heeft al een flinke zonnecentrale, een windpark is in aanbouw.

 

Het afgelegen eiland is nu nog sterk afhankelijk van aangevoerde fossiele brandstoffen. Met het nieuwe systeem zal het eiland alleen als het langere tijd slecht weer is, nog moeten teruggrijpen op diesel.

 

Interessante investering

Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de begroting van het eiland, want fossiele brandstoffen importeren is duur. De Deense investeerder Recharge betaalt de helft van het 24 miljoen kostende systeem, en sluit daarvoor een teruglevercontract af met bewoners. De winst wordt verdeeld tussen de investeerder en bewoners.

 

Volgens Rechargde-baas Scott Macaw is het een interessante investering die op meer plekken in de wereld toegepast kan worden. “Dit businessmodel maakt de financiering van de omslag naar hernieuwbare energie een aantrekkelijke investering, die gekopieerd kan worden naar elke plek waar gewerkt wordt met dure, geïmporteerde energie”, zegt hij tegen  PV Magazine.

 

RTL Z

PRESS CONTACT


Please feel free to contact our spokespersons in Europe and North America

Philip Hiersemenzel (Europe)
press@younicos.com
+49 (30) 818799010, mobile +49 174 9088188

Gene Hunt (North America)
pressrelations@younicos.com
+1 (978) 750 0333, mobile +1 (978) 376 3833

ABOUT YOUNICOS


Younicos is the pioneer and market leader in game-changing energy and grid solutions based on battery storage. We provide utilities, independent power producers, microgrids and C&I customers with turnkey storage systems, supporting a wide range of business opportunities. Younicos employs 130 storage experts in Berlin, Germany and Austin, Texas, US. In July 2017 Younicos was acquired by Aggreko and is now a wholly-owned subsidiary of the global leader in mobile power, heating and cooling.